Bekijk ook eens familiezender.nl
Of bezoek: Onze RelaxRadio

Mensenkinderen start nieuw muzikaal project

Created with Sketch.

Mensenkinderen start nieuw muzikaal project

Foto: Screenshot uit Nieuwsbrief Mensenkinderen. Liefhebbers van het 'Liedboek der Mensenkinderen'! Er komt een nieuw muzikaal project aan. Het project heet 'Antifoon'.

Liefhebbers van het ‘Liedboek der Mensenkinderen‘! Er komt een nieuw muzikaal project aan. Het project heet ‘Antifoon’.

Muzikaal project

“Antifoon is een neoklassieke muziekbeleving met een hedendaagse elektronische twist wat op 20 mei plaatsvindt in de Grote Kerk in Dordrecht“, zo laat Mensenkinderen online weten. “Een locatie die perfect samensmelt met de aanleiding voor het project: de ontdekking van een pagina uit een ‘antifonarium’, een bundel met 800 jaar oude Gregoriaanse gezangen”.

Contrasten

Het concert zal boordevol contrasten zijn. Verder is er ruimte voor verstilling en wordt het concert omlijst door de lange galm in de prachtige kerk van Dordrecht. Mensenkinderen componeert het muzikale project samen met Arjan de Wit (componist, producer) en Manja Okkerse (violiste). Muzikaal ligt het in de lijn van Arvo Part, Max Richter, Nils Frahm.

Mensenkinderen

Mensenkinderen maakt muziek voor de lente in de kleuren van herfst”, zo is te lezen in de biografie. “Mensenkinderen zoekt de verwondering en de schoonheid in het alledaagse met een onweerstaanbare drang om het leven te vieren. Onvolkomenheden worden niet weggepoetst, want de mooie dingen lijken juist vaak te gebeuren aan de rafelranden”.

Antifoon

“Antifoon betekent letterlijk ‘tegenstem’ of ‘tegengeluid’”, zo is te lezen op de website van het muzikale project. “Voor de makers staat het symbool voor het groeiende contrast in ons dagelijkse leven: hoe verhoudt de massale, continue informatiestroom die wij tot ons nemen zich met 800 jaar geleden? We lijken steeds verder weg te staan van onze zintuiglijke beleving; in beslag genomen door digitale prikkels die als doel hebben onze aandacht zoveel mogelijk vast te houden”.

Tickets en tijden

Op de speciale website van het project ‘Antifoon’ vind je meer informatie over onder andere tickets en tijden.

Foto: Screenshot uit Nieuwsbrief Mensenkinderen.

Tags: , , , , , , , , , , , ,