Bekijk ook eens familiezender.nl
Of bezoek: Onze RelaxRadio

Paul Baloche en Kees Kraayenoord op Strandheem Festival 2022

Created with Sketch.

Paul Baloche en Kees Kraayenoord op Strandheem Festival 2022

De afgelopen jaren is het Strandheem Festival uitgegroeid tot één van de grootste christelijke festivals van Nederland. Na de laatste editie in 2019 gaat er in 2022 eindelijk weer een Strandheem Festival plaats zal vinden. Tijdens het vijfdaagse evenement (25-29 mei) zullen onder andere de Amerikaanse aanbiddingsleider Paul Baloche en het Nederlandse Mozaiek Worship met Kees Kraayenoord een concert geven. Paul Baloche komt speciaal voor dit concert over uit Amerika. Al eerder werd bekend dat Matt Redman het openingsconcert zal verzorgen en ook de populaire Nederlandse band Sela is van de partij.

Populair

Het Strandheem Festival is de laatste jaren sterk gegroeid en uitgebreid. Het uitgangspunt bleef altijd hetzelfde: het evangelie op een laagdrempelige manier bij jong en oud brengen. Op 28 mei 2022 gebeurt dat in de vorm van een Worshipavond met Paul Baloche, Kees Kraayenoord en Mozaiek Worship. Deze avond zou eigenlijk in 2020 al plaats vinden maar de organisatie is er dus in geslaagd om het in 2022 alsnog mogelijk te maken. Evenals voor het openingsconcert met Matt Redman & band kunnen ook voor deze avond losse tickets gereserveerd worden.

Paul Baloche

Paul Baloche heeft een bijzondere band met Nederland. De Amerikaan trad hier vaker op en maakte zich zelfs een beetje Nederlandse taal eigen tijdens memorabele optredens. Hij nam een album op in het Nederlands met behulp van onder andere Forever Worship. Baloche schreef liederen als ‘Open the Eyes of My Heart’ en ‘Above All’, die inmiddels breed bekend zijn – ook in hun Nederlandse vertalingen voor de bundel Opwekkingsliederen. Tijdens zijn optreden op Strandheem zal Paul naast deze bekende voorbeelden ook gloednieuwe muziek brengen van zijn laatste album ‘Behold Him’.

Onlangs werd de release aangekondigd van ‘A Greater Song 15th Anniversary Deluxe Edition’ van deze legendarische artiest, aanbiddingsleider en singer/songwriter.
Zijn baanbrekende album, waarop oorspronkelijk veel van Baloche’s meest geliefde en bekende liedjes in de christelijke en kerkelijke cultuur stonden, is nu officieel opnieuw uitgebracht. Het gaat om nummers als ‘Hosanna’, ‘Praise is rising’, ‘You’ve been so good to me‘ en ‘Your Name’.

Mozaiek Worship

Mozaiek Worship en Kees Kraayenoord zullen op het Strandheem Festival doen wat hun passie heeft: mensen meenemen in aanbidding en getuigen van de lokale kerk als hoop voor de wereld. De groep komt zelf voort uit zo’n lokale gemeente: Mozaiek0318 in Veenendaal. Kees Kraayenoord was langer actief als aanbiddingsleider voor hij voorganger werd in de gemeente die inmiddels ook op andere plekken in het land actief is. Het collectief bracht een paar jaar geleden haar nieuwe album ‘Jezus Overwinnaar’ uit met daarop het gelijknamige lied, wat ongetwijfeld een van de meest omarmde en gezongen liederen van de afgelopen jaren is.

Het Strandheem Festival

Het Strandheem Festival wordt ieder jaar georganiseerd in het Hemelvaartsweekend. Op het grote, gezellige festivalterrein staan vele tenten en er worden doorlopend activiteiten gehouden, zoals gospel-/praise diensten, concerten, gezinsdiensten, een jongerenprogramma (Uwave), workshops, seminars en diverse kinderactiviteiten. In 2019 bezochten meer dan 11.000 mensen het festival. Meer informatie is te vinden op www.strandheemfestival.nl.

Info

De toegang tot het festival en het parkeren is op alle dagen gratis, alleen voor de concertavonden op donderdag, vrijdag en zaterdag in de grote tent wordt entree gevraagd. De verwachting is dat deze avonden weer helemaal uitverkocht zullen raken, het advies is niet te lang te wachten met reserveren.

Foto

Paul Baloche (aangeleverd).