Bekijk ook eens familiezender.nl
Of bezoek: Onze RelaxRadio

The Passion 40daagse Alles komt goed?!

Created with Sketch.

The Passion 40daagse Alles komt goed?!

In aanloop naar de landelijke Passion op Witte Donderdag organiseert de Protestantse Kerk in de Veertigdagentijd The Passion 40daagse. Gemeenten in heel Nederland organiseren kleinschalige en persoonlijke concerten, soms rond een replica van het bekende witte Passionkruis.

Verhaal

Zanger Rob Favier is druk met de voorbereidingen: ”Ik heb daar een speciaal programma voor geschreven over de hoofdrolspelers in de lijdensgeschiedenis”. De Passion40daagse is een initiatief van de Protestantse Kerk Nederland (PKN). Een prachtig initiatief vindt Favier. “Op 8 april ben ik in Leerdam, 9 april in Barendrecht en 15 april in Scherpenzeel met een aangepaste versie wegens Goede Vrijdag”. Het is één van de bezigheden van Favier die hem met laten genieten van het leven. “Ik geniet er met volle teugen van en ik hoop natuurlijk mijn toehoorders en lezers ook. Hoe mooi is het dan toch steeds weer om de Liefde met een hoofdletter, Gods liefde, in allerlei vormen te mogen delen. De Liefde waarvan wij geloven, zeker in deze tijd vlak voor Pasen, dat er niets, maar dan ook niets tegenop gewassen is”.

Thema

Het thema van The Passion 40daagse is, net als The Passion zelf: Alles komt goed?! Dit zijn woorden van hoop. God belooft ons een nieuwe wereld. Ook al voelt het nu nog niet altijd zo, Pasen laat zien dat er een nieuw begin mogelijk is.

De concerten worden coronaproof georganiseerd.

Bron: Nieuwsbrief Rob Favier / ZingenindeKerk.nl.

Tags: , , ,