Bekijk ook eens familiezender.nl
Of bezoek: HitsUP

‘Apocalyptisch rocktitel’ van Kutless komt uit

Created with Sketch.

‘Apocalyptisch rocktitel’ van Kutless komt uit

Kutless brengt apocalyptisch rocktitel uit

Kutless heeft een ‘apocalyptisch’ rocktitel uitgebracht onder de naam “End of the World”. De single bevat gastvocals van Kevin Young van Disciple en biedt enkele van de zwaarste gitaarriffs van de band tot nu toe, gecombineerd met hemelse tonen en gewichtige teksten. Het is een cinematische rocktrack die naar verwachting veel aandacht zal trekken van fans van het genre. “End of the World” is nu beschikbaar om te luisteren via verschillende muziekstreamingdiensten.

Wonder

Gitarist James Mead heeft aangegeven dat het nummer “End of the World” gaat over de pijn en het lijden dat we wereldwijd zien en een veroordeling is van apathie en het weigeren om te helpen wanneer we getuige zijn van de vernietiging van onschuldige levens. Het nummer eindigt als een evangelisch smeekbede, waarbij luisteraars worden gevraagd: “Heb je een wonder nodig?”

“De tekst van het nummer is dus duidelijk gericht op het naar buiten brengen van bezorgdheid over de huidige toestand van de wereld en het aanbieden van een boodschap van hoop en genezing”, zegt James Mead van Kutless.

Waardevolle toevoeging oeuvre

De gastvocals van Kevin Young komen naar voren in de ontknoping van het nummer voordat het nummer aan het einde komt, met een totale duur van net onder de zes minuten. Van begin tot eind ziet “End of the World” dat Kutless de grenzen van hun hardrockgeluid verkent op eerdere onontgonnen gebieden. Het nummer is daarmee een waardevolle toevoeging aan hun oeuvre en zal zeker aanspreken bij fans van het genre.

Vervolg EP Twenty

“End of the World” is het nieuwste deel van de comeback van Kutless, een triomfantelijk terugkeer die begon in juli met hun nostalgische EP Twenty en later leidde tot de single “Words of Fire” in september. De nummers zijn de eerste aanwijzingen voor wat fans kunnen verwachten van een aanstaand volledig album – het eerste album van de band in meer dan vijf jaar. De nieuwe muziek laat zien dat Kutless zich blijft ontwikkelen en dat fans veel te verwachten hebben van hun toekomstige werk.

Online

Online is de muziek ook te beluisteren via YouTube.

Foto

Bron: Screenshot van albumcover ‘End of the World’ van Kutless.

Tags: , , , , , , , , , , , ,