Bekijk ook eens familiezender.nl
Of bezoek: HitsUP

Nieuw album van Matthijn Buwalda: ‘Bang voor niks’

Created with Sketch.

Nieuw album van Matthijn Buwalda: ‘Bang voor niks’

Matthijn Buwalda brengt vandaag een nieuw album uit: Bang voor niks’.

Traktatie

“Nieuwe muziek uitbrengen went nooit en dat is maar goed ook”, schrijft Matthijn Buwalda. “Ik bedacht me dat het gevoel een beetje lijkt op alsof je jarig bent en de klassen rond mag om te trakteren. In dit geval zijn jullie de klassen en trakteer ik liedjes. Twaalf stuks met allemaal een eigen verhaal. Zo was het heel leuk om een duet te schrijven en te zingen met Jan Smit, ben ik enorm blij dat Daniel Lohues de melodie wilde componeren voor ‘Even niet zo goed’, en de strijkers en blazers in sommige nummers vind ik helemaal te gek, en zo kan ik nog heel lang doorgaan. Maar genoeg gepraat! Vanaf nu kunnen jullie het zelf gaan horen”.

Altijd hoop

Op het album ook het nieuwe lied ‘Altijd nog wel ergens halleluja’. ” Dat lied schreef ik omdat er altijd nog wel ergens hoop te vinden is”, zo schrijft de artiest aan zijn fans in de nieuwsbrief. ”Ik vind halleluja sowieso een bijzonder woord omdat het zich niets aantrekt van grenzen tussen wat wel en niet ‘christelijk’ is. Door Leonard Cohen en tal van andere kunstenaars is het woord gemeengoed geworden zonder de diepe, wezenlijke betekenis kwijt te raken. Er zit zoveel hoop in verstopt, daar wilde ik gewoon heel graag eens een liedje over schrijven”.

Genieten

“Ik hoop dat jullie er enorm van gaan genieten en dat de nummers een plek vinden in jullie playlists, cd spelers en (later dit jaar) op jullie platenspelers. Maar bovenal hoop ik dat ze een plek vinden in jullie levens en dat de liedjes iets mogen brengen wat goed voor je is”.

Online

De muziek van Buwalda is online te beluisteren.

Tags: , , , ,