Bekijk ook eens familiezender.nl
Of bezoek: HitsUP

Pinksterconferentie opnieuw goed bezocht

Created with Sketch.

Pinksterconferentie opnieuw goed bezocht

Met meer dan 50 duizend conferentiegangers tegelijk op het terrein is de Pinksterconferentie van Stichting Opwekking in Biddinghuizen één van de grootste evenementen van Nederland. Ook dit jaar wordt het festival goed bezocht.

In het nieuws

Het Opwekking-festival kwam groot in het nieuws. De NOS besteedde er extra aandacht aan in het Achtuurjournaal. Eén van de bezoekers vertelt aan een verslaggever dat hij bewust vanuit zijn geloof naar het festival gaat. Het is de zevende keer dat hij naar het festival gaat. Hij vindt het vooral mooi hoe mensen van verschillende geloofsstromingen elkaar op het evenement ontmoeten. “Op het festivalterrein zijn meerdere tenten en gebieden waar diensten seminars, workshops en muziekoptredens zijn. Er is een grote tent waar het hoofdprogramma wordt gehouden, maar er is ook bijvoorbeeld een gebied voor jonge kinderen en een ‘Teenzone’ waar middelbare scholieren onder meer sportlessen krijgen en naar muziek kunnen luisteren”, meldt de NOS.

Bekijk de reportage vanaf 00:18:58 minuten.

Pinkstervuurtjes

Voor liefhebbers die niet aanwezig kunnen zijn, heeft Stichting Opwekking een alternatief. “Ga jij niet naar de polder om Pinksteren mee te vieren? Organiseer dan je eigen lokale Pinkstervuurtje: in je kerk, met een (vrienden)groep of met zijn allen op een (christelijke) camping. Een groot deel van de Pinksterconferentie wordt uitgezonden via het digitale platform dus je kunt waar je ook bent de conferentie meemaken!”.

De Pinksterconferentie duurt van 3 t/m 6 juni.

Foto

Screenshot van plattegrond festivalterrein.

Tags: , , , , , ,